Lees eerst het hieronderstaande

Overname van gegevens

Ik vind het ergerlijk als ik op andere websites een letterlijke overname van mijn gegevens vind zonder verwijzing naar de bron. Dat is niet alleen ergerlijk, maar ook onbeleefd en vooral onwettig. Overname van mijn gegevens is toegestaan op voorwaarde dat "website van Jean De Keyzer" als bron vermeld wordt.
Een verwijzing of link naar de huidige webpagina's raad ik af, aangezien deze site mogelijk niet de definitieve is. De vorige adressen ervan - http://users.pandora.be/jean.de.keyzer of http://users.telenet.be/jean.de.keyzer - verwezen tot 31 mei 2022 naar dezelfde site. Telenet heeft immers beslist om het usergedeelte op te doeken per 1 juni 2022. Mijn oudste gegevens in het archief van het internet vind je hier.

Terug naar het begin

Mijn bronnen

In mijn bestanden zijn er twee manieren waarop bronnen vermeld worden: ofwel door de tekst 'bron:' te laten volgen door de bron, ofwel door achter de geciteerde brontekst de bron te vermelden tussen rechte haakjes.
De bron kan een afkorting zijn. De lijst van gebruikte afkortingen voor de bronnen vind je hier.

Terug naar het begin

Alfabetische rangschikking van de namen

Ik volg de Nederlandse methode voor het ordenen van de namen, dat wil zeggen dat een los voorzetsel of lidwoord van de naam niet mee in aanmerking genomen wordt bij de rangschikking. 'De Keyzer' staat dus onder de K van 'Keyzer'. Het voordeel hiervan is dat de namen meer gespreid zijn over de verschillende letters (bij de Belgische methode worden de D en de V overladen). Het nadeel is dat 'Dekeyzer' en 'De Keyzer' niet meer samen onder dezelfde letter terug te vinden zijn.

Terug naar het begin

Klik hier om naar de genealogische gegevens te gaan.